Lemezek

/

Veronaki nagyzenekar – Mosó Masa Mosodája

Lemez

Mosó Masa Mosodája című lemezzel a Veronaki tovább folytatja azt a hagyományt, amit már a Gőgös Gúnár Gedeon megzenésítésével elkezdtek: Varga Katalin írónő kiváló és nem kevés humorral fűszerezett költeményeit dalaikon keresztül minőségi muzsika formájában ismertetik meg a gyerekekkel. A zenekar által komponált lemezen, olyan népszerű vers megzenésítések hallhatók, mint a Csizmadal vagy a Csimpi- Csámpi című mű. Ezenkívül a lemezen található még két mese is, ami nagyon népszerű a hallgatók körében, a Mosó Masa mosodája és a Kesztyű lakói nyaralni mennek. A lemez hangzásában és stílusában egy igazán friss, mai zenei élményt nyújt felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

Kiadó: Universal Music

/

Veronaki nagyzenekar – Gőgös Gúnár Gedeon: Kiugrott a gombóc

Lemez

A Veronaki zenekarnak köszönhetően Varga Katalin írónő kiváló és nem kevés humorral fűszerezett költeményeit igényes, minőségi és gazdag muzsika formájában ismerhetik meg a mai gyerekek. A lemez és a mesekönyv kapcsolódása egyedülálló és értékes üzenetet hordoz magában: a felmenőink által ránk hagyományozott értékeket és tudást őrizzük kincsként, és ne felejtsük újra és újra csiszolni, hogy fényét még az utókor is csodálhassa! Mogyoró Kornél és Fejér Simon által komponált dalok hamisíthatatlan zenei utazásra hívnak bennünket.

Kiadó: Universal Music

/

Veronaki nagyzenekar – Gőgös Gúnár Gedeon: Libabál

Lemez

A Gőgös Gúnár Gedeon 1962-ben adta ki először a Móra Kiadó. Az első megjelenéstől a mai napig szülők, kisgyermekek és kisiskolások nemzedékei ismerték meg a bravúros írói teljesítménnyel létrehozott kötetett. Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a kötet majdnem minden magyar család könyvespolcán fellelhető. A Gőgös Gúnár Gedeon írónője Varga Katalin, Tarján Veronika nagymamája. Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását. Idén érkezett el az ideje annak, hogy a Veronaki zenekarral, a könyvben szereplő nagyszerű írásokat dalokká varázsolják. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezték. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett, fellelhető a balkáni zenei világ, a blues zene és a pop hangzások is. A Gőgös Gúnár Gedeon lemez meghívott vendége Szokolay Dongó Balázs, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát. Ezzel az igazán különleges lemezzel szeretnénk tisztelegni az írónő élete és munkássága előtt.

/

Világforgó

Világzenei lemez és foglalkoztató könyv

A Világforgó albumon magyar, afrikai, lappföldi, indiai, roma, dél-amerikai és finn kultúrák népdalait dolgozta fel a zenekar. A lemezhez tartozó foglalkoztató könyvben, amit Tarján Veronika írt, a gyermekek ezekről a kultúrákról tudhatnak meg egy-egy érdekességet. A lemezen játszó vendégművészek (Vázsonyi János – szaxofon, Bordás Péter – basszusgitár, Bisztricsány Linda és Üveges Anita – vokál) saját zenei elképzeléseikkel fűszerezik a Mogyoró Kornél és Fejér Simon által meghangszerelt népzenéket. Veronika előadásában életre kelnek az ősi dallamok, és a felnőttek és gyermekek is egyaránt élvezettel hallgathatják a világzenei alkotást.

Kuruttyoló békakirály mesés - zenés lemezek


A Kuruttyoló békakirály kiadványok egy lemezt és egy mesekönyvet tartalmaznak. A lemezeken Tarján Veronika mesemondó, énekes, és Mogyoró Kornél ütőhangszeres dalokkal tarkított történetét hallgathatják Kuruttyoló békakirály kalandos életéről. A könyvben pedig a Veronika által írt meséket leírva találják az olvasók, kiegészítve Vigyázó Zsófia interaktív grafikáival, amik foglalkoztatóként is funkcionálnak. A lemezeket vendégzenészek teszik színesebbé.

A Kuruttyoló békakirály messzi és közeli tájak gyönyörű dallamain és történetein keresztül mutatja be más népek és saját kultúráját és zenei világát. Meséi tele vannak csengéssel, bongással, ciripeléssel, ritmussal és minden fülnek való csodával.
A Lemezek a Kolibri Kiadó gondozásában jelentek meg.

/

Kuruttyoló békakirály 3

Kuruttyoló békakirály a mesés Keleten

A Kuruttyoló békakirály-sorozat harmadik kötetében egy cigány és egy indiai mesét olvashattok és hallgathattok. Sári és báránykája az ördöggel küzd meg, de segítségükre lesznek a varázshajszálak. Kamalilla meséje pedig Kuruttyoló békakirály udvarába vezet minket, hogy a folyton csúfolt, legkisebbik békagyereknek szurkolhassunk. És persze nem hiányoznak a történetet fűszerező autentikus cigány dallamok és indiai dallamok sem egyedibbé és szerethetőbbé.
Vendégzenész: Balogh Guszti- ének, gitár

/

Kuruttyoló békakirály 2

Kuruttyoló békakirály és az elveszett hangok

A Kuruttyoló békakirály-sorozat második kötetéből kiderül, hogyan választották meg a lappföldi Kuruttyolót békakirálynak. Ahogy az is, miként talált magának feleséget közeli rokona, a magyar békauralkodó.
Jégcsapmanók, varázserejű rénszarvasok, mostohatestvérek és szivárványcsúszdák keresztezik a békakirályok útját. És nem hiányoznak a történetet fűszerező autentikus lapp dallamok és magyar népdalok sem.
Vendégzenész:
Szirtes Edina Mókus – ének, hegedű

/

Kuruttyoló békakirály 1

Zenék – mesék a világkörül

A Kuruttyoló békakirály első kötetében Afrika és Kolumbia tájain vándorolunk.
A hallgató megismerheti a Szahara legfélelmetesebb fekete boszorkányát, akivel Kuruttyoló békakirály szembe száll. Ezenkívül megtudhatja, hogy miként lehet visszavarázsolni egy az őserdőben krokodillá változott fiút.
Vendégzenész: Ibrahim Fall – djembe mester