Műsorok

Veronaki trió: Kuruttyoló békakirály világkörüli úton

Mese és zene

Veronika saját írásait meséli a gyermekeknek, a történeten keresztül jutnak el a dalokig, amelyek a mese csúcspontjain szólalnak meg. Fejér Simon és Mogyoró Kornél zenei játéka teszi teljessé a mesével fűszerezett koncertélményt. A triókoncert repertoárján az afrikai gyermekdalok feldolgozásán keresztül az indiai, lappföldi, litván, pakisztáni, magyar népdalokon kívül sok zenei csemegét találhatunk még. A gyermekeknek és családoknak, felnőtteknek is egyaránt szóló koncert igazi zenei világjáró körút.

 • Műsoridő: 60 perc
 • Korosztály: 0-100

Veronaki trió: Cifra Palinta

Mese és zene

A koncert főszereplője egy boszorkány kislány, aki nagy feladatot kap, meg kell találnia a szüleit. A kis boszorkány végig járja az évszakokat és a közönség segítsége által rátalál a családjára. A Cifrapalinta koncepciója egy egész évet felölelő műsor, a napok, hónapok, évszakok változása, az állandóság és a változás egyensúlya a minden napokban - olyan dal feldolgozásokkal, amelyeket mindenki ismer ( Bújj - bújj zöld ág, Süss fel nap, katicás dalok, eső dalok) és együtt énekelheti velünk a koncert alatt. Természetesen a repertoárból nem hiányozhatnak a Veronika által írt dalszövegek sem, amik szépen illeszkednek Veronaki mesés világába. Biztosak vagyunk benne, hogy Mogyoró Kornél újabb dalszerzeményei és átiratai örömet fognak hozni ismét, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 • Műsoridő: 60 perc
 • Korosztály: 0-100

Világforgó

Családi koncert

A Világforgó igazi világzenei csemege, melyben a zenekar különböző kultúrák népzenéjét és gyermekdalait ötvözi saját zenei elképzeléseikkel. A koncert repertoárján az afrikai gyermekdalok feldolgozásán keresztül az indiai, lappföldi, litván, pakisztáni, magyar népdalokon kívül sok zenei csemegét találhatunk még. A gyermekeknek és családoknak, felnőtteknek is egyaránt szóló koncert igazi zenei világjáró körút. A produkció egy interaktív koncert keretein belül valósul meg.

A koncert hangulata a színpadra hozza Afrika forró sivatagi vándorútjait, Lappföld hófödte csúcsain vágtázó rénszarvasok bőgését, Pakisztán törzsi sátrainak titkos félhomályát, indiai hercegnők csörgő lépteit palotájuk márvány kövén, festői szépségű magyar tájak madárcsiripelését és még sok különleges érzést, hangot és hangulatot a világ különböző pontjairól.

 • Műsoridő: 60 perc
 • Korosztály: 0-100

Gőgös Gúnár Gedeon - Libabál

Családi koncert

A Gőgös Gúnár Gedeon című könyvet 1962-ben adta ki először a Móra Kiadó. Az első megjelenéstől a mai napig szülők, kisgyermekek és kisiskolások nemzedékei olvassák a bravúros írói teljesítménnyel létrehozott kötetet. Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a könyv majdnem minden magyar család könyvespolcán fellelhető.
A Gőgös Gúnár Gedeon írónője Varga Katalin, Tarján Veronika nagymamája. Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezték. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett, fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága. Ezzel az igazán különleges műsorral szeretnénk tisztelegni az írónő élete és munkássága előtt.

 • Műsoridő: 60 perc
 • Korosztály: 0-100

Kiugrott a gombóc...


Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását, amely 2016-ban valósult meg a Libabál című albummal.
A nagy sikerű első album után, a Universal Music gondozásában jelent meg a második, a Kiugrott a gombóc… című lemez, amely a zenei és irodalmi anyag folytatása. A zenéket Mogyoró Kornél, Fejér Simon Pál és Herr Attila szerezte. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága. A generációkon átívelő értékmegőrzés jegyében Tarján Veronika, a Veronaki zenekar énekesnője és frontembere énekli el nagymamája, Varga Katalin költeményeit.


 • Műsoridő: 60 perc
 • Korosztály: 0-100

Mosó Masa Mosodája

Mosó Masa Mosodája című műsorral ta zenekar tovább folytatja azt a hagyományt, amit már a Gőgös Gúnár Gedeon megzenésítésével elkezdtek: Varga Katalin írónő kiváló és nem kevés humorral fűszerezett költeményeit dalaikon keresztül minőségi muzsika formájában ismertetik meg a gyerekekkel. A koncerten a közös éneklés, tánc és zenélés mellett, játékos, mesés formában az írás és olvasás megszerettetése is központi szerepet kap a betűk, a képzelet és a zene által. Tarján Veronika újra kinyitja a Mosó Masa Mosodájának öreg kapuját, zenekarával felébresztik a benne lakó meseszereplőket, betűket, majd a közönséggel együtt varázslatos mulatságot kerekítenek.


 • Műsoridő: 60 perc
 • Korosztály: 0-100

Tündérforgó

Mesebeli utazás a regék birodalmában lemezbemutató koncert A Fonogram-díjas Veronaki zenekar újabb izgalmas lemezzel lepi meg a nagy közönséget. A bravúros zenei csoda egy igazán rendkívüli sorsú könyv verseiből született. A Tündérforgó című könyvet 1999-ben adták ki Írója, a József Attila díjas költő és írónő Varga Katalin, akit méltán híres gyermek és ifjúsági könyveiről ismer az egész ország. (Többek között a Gőgös Gúnár Gedeon, Mosó Masa mosodája, Én, TE, Ő című könyvek) A könyvből mára sajnos csak pár példány maradt, egy dedikált példány, az írónő unokájánál, Tarján Veronikánál is megtalálható. A megjelenés évében ugyanis a Budapest Sport Csarnokban rendezett karácsonyi vásáron, a könyv szinte összes példánya a tűz martalékává lett. A Tündérforgó lemez dalai a világ legkülönbözőbb tájairól származó regék, mondák, hiedelmekről szóló versek megzenésítései. A hallgató találkozhat- görög-római, skandináv-germán, finnugor, ázsiai és a magyar népi rege- és mondavilág motívumaival. Gyönyörűek a csodafákról, különleges tojásokról, aranyalmákról, bűbájos rózsákról, táltosokról, regelovakról, sárkányokról és legyőzőikről, s a csodaszarvasokról szóló történetek és dalok. A dalokból kibontakoznak, a különböző kultúrák mesevilágának meglepő összefüggései, rokonságuk, de különbözőségük is. A nagyszerű Veronaki muzsikusok, Mogyoró Kornél vezetésével újabb zenei csodát álmodtak meg Varga Katalin egyedülálló világából. A Tündérforgó lemez végig járja a négy évszakot és annak kiemelt, jeles napjait, ünnepeit, természeti sajátosságait. Gyere és forogj a tündérekkel a Veronaki zenekar muzsikájára!


 • Műsoridő: 60 perc
 • Korosztály: 0-100

Cifra Palinta

Mese és zene A koncert főszereplője egy boszorkány kislány, aki nagy feladatot kap, meg kell találnia a szüleit. A kis boszorkány végig járja az évszakokat és a közönség segítsége által rátalál a családjára. A Cifrapalinta koncepciója egy egész évet felölelő műsor, a napok, hónapok, évszakok változása, az állandóság és a változás egyensúlya a minden napokban - olyan dal feldolgozásokkal, amelyeket mindenki ismer ( Bújj - bújj zöld ág, Süss fel nap, katicás dalok, eső dalok) és együtt énekelheti velünk a koncert alatt. Természetesen a repertoárból nem hiányozhatnak a Veronika által írt dalszövegek sem, amik szépen illeszkednek Veronaki mesés világába. Biztosak vagyunk benne, hogy Mogyoró Kornél újabb dalszerzeményei és átiratai örömet fognak hozni ismét, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


 • Műsoridő: 60 perc
 • Korosztály: 0-100